Šta je Kurje Oko?

Šta je Kurje Oko?

Kurje oko je uobičajena dermatološka bolest koja se javlja kada se koža na nekom delu stopala ili prstiju zgusne i stvrdne. Najčešće se javlja na područjima koja su izložena pritisku ili trenju, kao što su vrhovi prstiju, tabani i pete.

Kurje oko se obično formira kao odgovor na ponavljajući pritisak ili trenje na određenom delu kože. To može biti uzrokovano nošenjem neudobne obuće, hodanjem bosih stopala na tvrdom podu, prekomernim opterećenjem stopala, nepravilnim hodom ili drugim aktivnostima koje uzrokuju preveliko opterećenje na stopalima.

Kada se kurje oko formira, koža postaje gruba i tvrda, sa izdignutim središtem. U nekim slučajevima, kurje oko može biti vrlo bolno i iritirajuće, što može otežati hodanje i druge aktivnosti. Ako se kurje oko ne leči na pravi način, može se pogoršati i može doći do stvaranja dubokih rana na stopalu.

Lečenje kurjeg oka uključuje uklanjanje pritiska ili trenja na pogođenom području. To se može postići nošenjem udobnije obuće, postavljanjem jastučića na područje kurjeg oka, korišćenjem specijalnih uložaka ili našeg melema.

U zaključku, kurje oko je relativno čest problem koji može biti veoma neugodan i bolan ako se ne leči na pravi način.

Call Now Button